Általános, Friss hírek, Hírek

„Zöldár 2013 – Összefogás” Emlékfutás

2013 júniusában minden idők legnagyobb árhullámával kellett szembenézni a Duna magyarországi felső szakaszán. Több mint kétezer katona küzdött a természeti elemekkel heteken át, közösen a vízügyi szakemberekkel, katasztrófavédőkkel, rendőrökkel, valamint az otthonaikat féltő önkéntesekkel. Végül emberfeletti erőfeszítések által sikerült medrében tartani a Mosoni-Dunát és a Rábát anélkül, hogy egyetlen települést is elöntött volna a víz.
E teljesítménynek kíván emléket állítani minden évben a sport eszközeivel az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred a „Zöldár 2013 – Összefogás” elnevezésű emlékfutás megszervezése révén. Az idei esztendőben végre újra korlátozásoktól mentesen, 2022. június 10-re szervezte meg az eseményt a katonai szervezet.

More…

Általános, Friss hírek, Hírek

Éremeső a Ludovikán

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred méltán lehet büszke katonáira, mivel a rakétások taroltak a budapesti Zrínyi Miklós laktanyában megrendezésre került Military Power Challange (MPC) versenyen.
A 2022. május 30-án lebonyolított MPC a hetedik volt a sorban, melyen Molnár Brigitta őrvezető, Kovács Botond hadnagy és Szalai Zsombor hadnagy képviselte az alakulatot.
Az eredmények önmagukért beszélnek: Kovács Botond hdgy. férfi abszolút 1. helyezést ért el, a trió 2. lett csapatban (Kovács Botond hdgy. Molnár Brigitta őrv. Szalai Zsombor hdgy.), továbbá Molnár Brigitta őrv. csapatérem tárgyjutalomban részesült.
Gratulálunk az ezred versenyzőinek a nagyszerű helytállásért!
Vörös István fhdgy.
Képek: Szalai Zsombor hdgy