section-52f59be

A Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred vezénylő zászlósa, üdvözlöm Önt!

A katonai hivatásról elmondható, hogy az emberiség egyik legősibb és legembert próbálóbb mestersége és nem mindenki képes és alkalmas arra, hogy katona legyen csak azok, akik erős hittel és akarattal viseltetnek a haza és az állampolgárok védelme iránt!

A csapatszellem, a hit, a lojalitás, fegyelem és tisztelet, bátorság és szakértelem azok, amik a professzionális katonákat jellemzik.

Új egyéni felszerelés, új egyéni fegyverzet, új haditechnikai eszközök azok, amik most várják mindazokat a fiúkat és lányokat, férfiakat és nőket, akik szeretnének csatlakozni. A XXI. század legmodernebb eszközeinek üzemeltetése már önmagában is jó kaland, amire máshol nem nyílik lehetősége senkinek, amellett, hogy testileg és lelkileg is megerősödhet!

//mh12.honvedseg.hu/wp-content/uploads/2020/12/inoka.png
section-d4d9a44

Nem csak a felszerelés változik meg, hanem a képzési rendszer is! Egyszerűbb és könnyebb a bekerülés, mint eddig bármikor volt. A legénységi állományba és az altiszti pályára jelentkezők az első naptól kezdve - mikor még csak az alapkiképzést hajtják végre vagy az iskolapadban ülnek - már fizetést kapnak! A hivatásos katonák képzése a Magyar Honvédségben két tanintézményben folyik Budapesten a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE), illetve Szentendrén a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján (MH AA). A tisztképzés négyéves, míg az altisztképzés egy éves időtartamú. A szerződéses legénységi állománynak öthetes alapkiképzést folytatnak a Magyar Honvédség kijelölt alakulatainál. Ehhez az előírt minimum iskolai végzettség nyolc általános.

A felvételi folyamatról bővebben az www.iranyasereg.hu oldalon kap részletes tájékoztatást ahol megtudhatja, hogy milyen mozgásmódokból, hogyan zajlik a felmérés.

section-84f727d

Az Ön részéről természetes a kérdés, hogy mit kap azért, ha vállalja a szolgálatot. Természetesen illetményt, amit az alábbi táblázatban a három állománykategória kezdő rendfokozataira vonatkoznak.

Legénységi állomány, közkatona rendfokozat

  • 186.428 Ft
  • 215.318 Ft érettségivel

Altiszti állomány, őrmester rendfokozat

  • 249.418 Ft

Tiszti állomány, hadnagy rendfokozat

  • 302.100 Ft

(Mindegyik állománykategóriánál csak az alap, pótlékok nélküli nettó összeget tüntettük fel, amihez még 12.000 Ft értékű béren kívüli juttatás jár havonta OTP Szép kártyára.)

Az illetményen kívül még számos juttatásban részesülnek a katonák, melyek közül talán a legfontosabb, hogy a hat hónapos próbaidő letelte után az altiszti és a tiszti állomány jogosult lakáspénzre, amit lakáslízingre vagy albérleti díj kifizetésére fordíthatnak.

Mit kell tennie, ha amellett dönt, hogy szeretne hozzánk csatlakozni?

Ha úgy dönt, hogy alakulatunknál Győr helyőrségben kíván szolgálatot teljesíteni, keressen minket az oldalon található elérhetőségeinken, vagy vegye fel velem a kapcsolatot írásban a mh12toborzas@mil.hu e-mail címen és segítünk Önnek, illetve érdeklődhet a regionális toborzó irodában a gyor.toborzo@mil.hu e-mail címen vagy személyesen felkeresheti toborzó irodánkat is, ami hétfőtől péntekig várja az érdeklődőket (06/96-528-642).

Remélem hamarosan Önt is a csapatunk tagjaként üdvözölhetem nálunk a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél!

Sok sikert, erőt, egészséget kívánok!

Inoka Zoltán főtörzszászlós
ezred vezénylő zászlós

Kapcsolat

Kérdése van?